MAGYAR FEJLESZTÉSŰ
OKOS ÁLLVÁNY

Egy hazai vállalkozás olyan speciális okos állvány fejlesztésébe fogott, ami szenzorok segítségével képes folyamatosan adatokat küldeni az állapotáról a felhasználóknak.

A cikket letöltheti PDF formátumban

A Caadex nevű, bádogos és acélipari termékek gyártásával és kereskedelmével foglalkozó cég fejlesztése lényegében egy olyan építőipari okos állvány, ami akkor küld figyelmeztetést a használójának, ha a rendszer összeállítása során valamilyen hiba történt, vagy az állványrendszer karbantartása időszerűvé vált.

A baranyai társaság tájékoztatása szerint az általuk fejlesztett építőipari okos állvány még stabilabb, biztonságosabb és megbízhatóbb lesz mint a piacon jelenleg elérhető terméke.

Kiemelték, hogy a fejlesztés során egy olyan stabil, jól illesztett vasszerkezet létrehozását tűzték ki célul, amely illesztési pontjainak magas száma miatt nagymértékben ellenáll a csavarodásnak és az oldalirányú mozgásoknak. Ahhoz, hogy az adatszolgáltatás és figyelmeztetések folyamatosak legyenek szenzorokkal látták el állványrendszert – ismertették.

A cég fejlesztéséhez a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap 321 millió forintos, vissza nem térítendő pályázati támogatással járult hozzá.